Frezen en gutsen

Grijsbord is voor veel producten het basismateriaal. Het is sterk, stug en ligt mooi vlak waardoor we er prachtige dozen, ringbanden en mappen mee kunnen maken. Maar dat grijsbord laat zich niet zomaar vouwen. We kunnen het karton rillen en ritsen, maar er zijn meer mogelijkheden: Voor sommige producten is het mooier om het te gutsen of frezen. Bij deze bewerkingen halen we een deel van het karton weg, waardoor hele strakke vouwen mogelijk worden.

Gutsen

Met gutsen snijden we in een hoek van 90 graden een V vorm in het karton weg waardoor een hele scherpe hoek van 90º mogelijk gemaakt wordt. Deze bewerking is bijvoorbeeld de basis van onze Cantobox dozen. We maken daarmee de scherpste hoekjes die mogelijk zijn.

Frezen

Met onze freesmachine halen we ook karton weg, alleen kan dat hiermee over een grotere breedte. Wij gebruiken frezen bijvoorbeeld bij het maken van presentatiemappen. Na het frezen vouwen die heel makkelijk en strak over de freeslijn.

Frezen

De kleine freesmachine en de volautomatische frees. Deze laatste maakt hier de twee freeslijnen voor een grote presentatiemap. 

Voer een zoekterm in en druk op enter