Van duurzaam, naar nóg duurzamer met een verpakking van Moeskops Grafisch

NOL Sieraden maakt al zestig jaar exclusieve en handgesmede sieraden. Waar de meeste sieraden gegoten worden, werken de vijf vakmensen van NOL Sieraden nog op de ambachtelijke manier met een hamer, aambeeld en edelmetaal. Deze duurzame manier van werken vraagt ook om een duurzame verpakking, vertelt Jean Jacques Smeijsters over de samenwerking met Moeskops Grafisch. 

Duurzame sieraden vragen om duurzame verpakkingen

“Duurzaamheid vinden we bij NOL Sieraden erg belangrijk. We werken met edelmetaal dat we van de rol afzagen en bewerken dit met hamer en aambeeld tot een mooi sieraad. Dit polijsten we met een polijstmachine. Door alles in Nederland te maken, zijn er weinig transportbewegingen nodig en omdat onze sieraden massief zijn, gaan ze van generatie op generatie mee. Het duurzame product was er dus al, nu hebben we ook de verpakking aangepast om álles volledig duurzaam te maken. We hadden mooie verpakkingen, maar die kwamen uit China en bestonden voornamelijk uit plastic. Dit paste niet langer bij onze visie en werkwijze. Bij Moeskops Grafisch begrepen ze direct wat wij wilden en samen hebben we de nieuwe sieradendoosjes ontworpen.

De doosjes zijn prachtig geworden. Ze hebben dezelfde luxueuze uitstraling als onze sieraden en passen helemaal bij onze filosofie. Niet alleen omdat de doosjes volledig in Nederland gemaakt zijn, maar ook omdat het karton van de verpakkingen gerecycled is.

Het perfecte sieradendoosje kost tijd

Via een zakenpartner kwamen we bij Moeskops Grafisch terecht. Het heeft een klein half jaar geduurd voordat de verpakkingen helemaal af waren. Sommigen noemen het kieskeurig, wij noemen het precies. Onze sieraden zijn tot in het kleinste detail perfect afgewerkt en dus moet de verpakking dat ook zijn. In de doosjes moeten ringen, kettingen én oorbellen passen. Hier waren verschillende mogelijkheden voor, gaatjes in het kartonnetje waar je oorbellen in kunt prikken óf zakjes. We hebben hier samen met Moeskops Grafisch goed over nagedacht. Uiteindelijk hebben we verpakkingen in drie formaten en zijn we erg tevreden met het resultaat.”

Meer informatie of een
afspraak maken