Over ons.

Meer dan 45 jaar grafisch vakmanschap.

Meer weten over ons?

Over ons.

Meer dan 45 jaar grafisch vakmanschap.

Sinds de oprichting in 1976 zijn we uitgegroeid tot marktleider in de Benelux. Dit hebben we bereikt door ons vakmanschap en inzet op innovatie en duurzaamheid. Daar vertellen we graag meer over.

Vakmanschap.

Wij ontwikkelen en produceren hoogwaardige, innovatieve verpakkingen, opbergmiddelen en presentatiemiddelen, volledig op maat. Vakmanschap staat hierbij centraal. Al meer dan 45 jaar pionieren we en zo maken we gebruik van de nieuwste machines en technieken. We hebben zelfs een revolutionaire verpakkingsmachine mee ontwikkeld. Door ons vakmanschap mag je kwaliteit, innovativiteit en creativiteit verwachten. En dat met een snelle levering en een uiterst duurzame, CO2-neutrale, productielocatie in Hapert, Nederland. Hier werken we met een team van ruim 75 vakmannen en -vrouwen, die zich dagelijks met hart en ziel inzetten om de beste kwaliteit voor onze klanten te leveren.

Wij maken het verschil tussen een product en een goed afgewerkt product. Je zoekt iets bijzonders waarmee je jouw bedrijf of product wilt laten opvallen. Uniek en onderscheidend in vorm, materiaal, afwerking en/of formaat. Iets waar van tevoren over is nagedacht, meegedacht en altijd naar wens wordt uitgevoerd.

Duurzaamheid.

Ondanks dat we een productiebedrijf zijn, willen we een positieve invloed hebben op het milieu en het welzijn van mensen. We beschikken dan ook over een uiterst duurzame, CO2-neutrale, productielocatie. Op ons dak zijn 2.996 zonnepanelen geïnstalleerd, we hebben een nieuw pand met de nieuwste en duurzaamste bouwtechnieken en -materialen, maken gebruik van een inventief ondergronds afvaltransport- en scheidingssysteem en op onze kartonsnij-/freesmachine hebben we een afzuig- en perssysteem voor kartonstof aangesloten ter bevordering van recycling én gezondheid van medewerkers. Daarnaast zijn we FSC®-gecertificeerd en maken we gebruik van FSC®-gecertificeerde materialen, maar we gaan nog verder dan dat. Denk aan karton gemaakt van grasafval, karton gemaakt van vezels uit gerecyclede spijkerbroeken en papier gemaakt van 100% landbouwafval. We motiveren onze klanten om te kiezen voor de duurzaamste materialen. Een bijdrage aan de circulaire economie en een stapje verder dan dat. We kiezen hier niet voor gerecycled maar zelfs voor geupcycled. Zo verpak je met de natuur en niet tegen de natuur.

Op onze pagina over duurzaamheid lees je nog meer over onze drie pijlers: een duurzame productie, gebruik van de meest duurzame materialen en het welzijn van ons personeel en de maatschappij.

Innovatie.

Vakmanschap brengt inventiviteit en innovativiteit. Onze vakmannen en -vrouwen bedenken, ontwikkelen en produceren de meest unieke oplossingen. Een uitspraak van onze directeur Erik Moeskops is dan ook: ‘‘Als het niet kan, dan kan het tóch.’’ Moeskops Grafisch gaat over ontdekken, innovatieve technieken omarmen en daarmee klanten op nieuwe ideeën brengen. Het pionieren zit in ons DNA. Zo waren we in 1997 en in 2004 de eerste ter wereld met een volautomatische kartonsnij-/freesmachine waarmee in 1997 twee freeslijnen en in 2004 zes freeslijnen in één arbeidsgang verwerkt konden worden. In 2016 hebben we, samen met een machineproducent, de Cantobox®-machine ontwikkeld. Met deze machine produceren we nu, als eerste ter wereld, volledig machinaal verpakkingen met 90 graden strakke hoeken. Dat was met conventionele technieken niet mogelijk. Een andere wereldprimeur pakten we, ook in 2016, met de door ons mee ontwikkelde magneetmachine. Met de magneetmachine kunnen we magneten volledig machinaal blind verwerken. Voorheen was de magneet nog duidelijk zichtbaar óf er moest nog een handmatige handeling verricht worden. Door ons vakmanschap doorzien we hoe we bestaande technieken kunnen verbeteren. Op deze manier brengt vakmanschap ook inventiviteit en innovativiteit.

Onze historie.

In 1976 begint Frans Moeskops vanuit een garage aan huis in Hoogeloon ‘Moeskops Boekbind-Atelier’. Al op 12-jarige leeftijd helpt zijn zoon Erik met het lijmen en plakken van labels aan de keukentafel. Het bedrijf groeit en vestigt zich in 1984 in een eigen pand in Bladel. De klantvraag wordt breder en zo evolueert het boekbindatelier zich in de jaren ’80 geleidelijk tot een grafisch afwerkingsbedrijf. In 1988, 1990 en in 2000 wordt telkens de omvang van het bedrijf verdubbeld. In 1992 heeft Erik zijn grafische opleiding afgerond en treed hij officieel in dienst. Hij rijdt op de bus, doorloopt alle afdelingen en leert de klanten kennen. In 1998 neemt Erik het bedrijf van zijn vader over. De komst van nieuwe technologieën en het oprukkende internet zet de grafische markt begin deze eeuw op z’n kop: de klantvraag veranderde, drukkerijen hadden het zwaar. Toch investeert Moeskops in nieuwe machines èn in slimme mensen. In 2003 wordt geïnvesteerd in een nieuwe, snelle plakmachine en in 2004 is Moeskops de eerste ter wereld met een volautomatische kartonsnij-/freesmachine waarmee zes freeslijnen in één arbeidsgang verwerkt kunnen worden. De wereldprimeur was in 1997 ook al voor Moeskops met twee freeslijnen. Het assortiment is nu al erg breed. Je kunt bij Moeskops terecht voor opberg- en presentatiemiddelen zoals mappen, displays, showcards, dozen, ringbanden, stalenpresentaties, cassettes en andere speciale producten op maat. Het handboekbinden, waar het bedrijf mee begonnen is, wordt niet meer gedaan. In 2005, 2012 en 2014 worden in totaal vijf bedrijven overgenomen. Dankzij deze overnames wordt de markt beter bediend en worden de bewerkingsmogelijkheden uitgebreider. In 2015 en 2016 wordt, samen met een machineproducent, de Cantobox®-machine ontwikkeld. Met deze machine wordt, als eerste ter wereld, volledig machinaal verpakkingen met 90 graden strakke hoeken geproduceerd. Dat was met conventionele technieken niet mogelijk. In 2015 en 2016 wordt ook een andere machine mee ontwikkeld: de magneetmachine. Met de ingebruikname van deze machine pakken we de wereldprimeur met volledig machinaal blind verwerken van magneten. Het produceren van (luxe) verpakkingen op maat wordt, met de introductie van deze twee machines, een steeds grotere en belangrijkere productgroep naast de andere producten die al jaren geproduceerd worden. Begin 2017 neemt Moeskops Grafisch haar intrek in een gloednieuw en duurzaam pand om ruimte te creëren voor de toekomst. De omvang is hiermee wéér verdubbeld en bedraagt nu 10.000 m². In 2020 wordt gestart met QRM. QRM staat voor Quick Response Manufacturing en is een proces verbetermethode om doorlooptijden te verkorten. Dankzij QRM worden korte levertijden gerealiseerd.

Onze ambitie.

We willen voorop blijven lopen in de grafische sector. We zijn en blijven pioniers, staan voor verantwoord ondernemen en we zijn de eerste met nieuwe technieken. We gaan voor een toonaangevende rol in de West-Europese markt voor duurzame verpakkingen op maat voor met name luxe producten. Ook duurzame verpakkingen kunnen een luxe uitstraling hebben. De basis hiervoor is gelegd met een uiterst duurzame en CO2-neutrale productielocatie, de meest duurzame materialen en de Cantobox®-productielijn.

We helpen je graag en snel verder.

Onze vakmannen en –vrouwen staan voor je klaar om hoogwaardige, innovatieve verpakkingen en opberg- en presentatiemiddelen op maat voor je te ontwikkelen en produceren.

Bekijk ons team of vraag direct informatie op via het formulier. We helpen je graag en snel verder.

Groeten,

Erik Moeskops

Wat kunnen we voor je betekenen?