Rillen, ritsen en rilklinken.

Voor soepel vouwen.

Rillen, ritsen en rilklinken.

Voor soepel vouwen.

Karton is een stug en weerbarstig materiaal. Wat nu als je het wil vouwen? Een ringband moet soepel open gaan. En een vouwdoos moet vaak uit één stuk bestaan. We hebben de keuze uit verschillende technieken waarmee we het karton de scherpste hoeken kunnen geven. Afhankelijk van het eindproduct en de eisen daaraan kiezen we voor rillen of ritsen. We kunnen het karton ook gutsen of frezen.

Heb je vragen over de mogelijkheden? Stel ze gerust.

Rillen.

Rillen is het rechtlijnig vervormen van het karton, zonder dat je door het materiaal heen gaat. De bewerking maakt het mogelijk om vouwen te maken in karton om onder meer ringbanden in vorm te brengen. Met meerdere rillijnen naast elkaar, kun je zelfs rondingen in karton creëren.

Ritsen.

Ritsen (ook wel slitten genoemd) lijkt op rillen, alleen wordt bij deze bewerking een kleine insnede in het karton gemaakt. Door deze snede kun je het karton scherper vouwen dan bij rillen. De kunst van het ritsen is dat er niet te diep in het product gesneden moet worden, anders ontstaat er een snijrand in plaats van een vouwrand. Dankzij onze nauwkeurige machines kunnen wij de diepte zeer precies bepalen en zal er nooit te diep gesneden worden in uw producten.

Specificaties:

  • Formaat tot maximaal 1020 x 1420 mm
  • Materialen: papier, karton en kunststof
  • Materiaaldikte: 80 grams tot 600 grams papier, golfkarton en massief karton

Rilklinken.

Bij rilklinken wordt een plano vel karton in één doorgang voorzien van twee rillijnen én een ringbandmechaniek. De techniek wordt gebruikt voor het maken van ringbanden. Aan de voorkant gaat er karton in, aan de achterkant komt er een complete ringband uit.

Previous slide
Next slide

Toepassingen.

Gerelateerd.

Nieuws

Alles wat je weten wilt over lijmen

Alles wat je weten wilt over lijmen Bij ons in de fabriek verlopen de meeste verpakkingsbewerkingen volledig geautomatiseerd. Niettemin blijft handmatig werk noodzakelijk voor bepaalde

>