Snijden.

Met vlijmscherpe messen.

Snijden.

Met vlijmscherpe messen.

Ingewikkelde contouren worden gestanst, maar rechte lijnen zijn sneller en voordeliger om te snijden: dat kan met een hele stapel tegelijk. Snijden is vaak de start van een productie om het benodigde karton en papier op een efficiënt formaat te maken voor de rest van het proces. Onze snijmachines zijn uitgerust met automatische stapelaars waarmee, na het snijden, het materiaal volautomatisch op pallets wordt gezet.

Onderstaand lees en bekijk je meer over de bewerkingen snijden, boren, rondhoeken, rollensnijden, afhoeken en ontdek je op welke producten deze bewerkingen toegepast worden.

Heb je vragen over de mogelijkheden? Stel ze gerust.

Snijden.

Snijden is vaak de start van een productie om het benodigde karton en papier op een efficiënt formaat te maken voor de rest van het proces. We hebben verschillende snijmachines tot onze beschikking. Allemaal zijn ze computer gestuurd. Onze snijmachines zijn uitgerust met automatische stapelaars waarmee, na het snijden, het materiaal volautomatisch op pallets wordt gezet. Het afval van de snijmachines wordt door transportbanden ondergronds afgevoerd. De grootste snijmachine kan tot 1850 mm verwerken: dat is dan ook een hele grote machine.

Boren.

Soms moet een product worden voorzien van gaatjes. Bijvoorbeeld om een elastiek te bevestigen of om drukwerk in een ringband te stoppen. Je kunt dat doen door het papier of karton te stansen, maar als de gaatjes klein zijn gaat dat niet goed. Liever boren we dan de gaten in het materiaal waarmee we in één keer een heel pak tegelijk verwerken. Daarvoor gebruiken we een speciale ‘holle boor’. Het weggeboorde karton wordt dan door de boor afgevoerd, waardoor een superscherp en -glad gat ontstaat.

Specificaties:

  • 4 kops boormachines met een maximale Ø van 10 mm
  • 6 kops boormachine
  • Formaat tot maximaal 500 x 700 mm

Rondhoeken.

Met rondhoeken kunnen we een hele stapel papier of karton voorzien van ronde hoeken met een diameter van 3, 5, 9, 12, 18 of 25 mm. Rondhoeken zijn niet alleen een detail in afwerking, ze hebben vaak ook een functie. Oorspronkelijk werden hoeken rond gemaakt om ezelsoren te voorkomen en een product mooi te houden. Maar het maakt het product ook sterker. Scherpe hoeken zijn soms ook gevaarlijk, denk aan bepaalde doelgroepen. Daarnaast worden rondhoeken vaak gebruikt omdat het gewoonweg beter in een ontwerp past. Moeskops heeft verschillende machines en messen, speciaal voor het rondhoeken.

Rollensnijden.

Bekledingsmateriaal, zoals boekbinderslinnen, zit vaak nog op een grote rol. Maar bij bewerkingen zoals lamineren hebben we vellen nodig. Met de rollensnijmachine die we in huis hebben, kunnen rollen verwerkt worden tot plano vellen.

Specificaties:

  • Tot 1400 mm rolbreedte
  • Maximaal vellen snijden 1050 x 1400 mm

Afhoeken.

Afhoeken is een voorbewerking om drukwerk te bewerken zodat we het goed kunnen omplakken, zonder het drukwerk over elkaar te plakken. Bij afhoeken worden de hoeken meestal 45 graden weggesneden.

Previous slide
Next slide

Toepassingen.

Bovenstaande bewerkingen worden veel toegepast op de productie van:

Gerelateerd.

Bewerkingen

Cantobox®-lijn

De Cantobox®-lijn is speciaal ontwikkeld voor de productie van de prachtige Cantobox® dozen.

>
Bewerkingen

Vouwplakken

Met onze vouwplakmachines kunnen we plano verpakkingen in één beweging vouwen en dichtplakken.

>
Bewerkingen

Handafwerking

Onze vaardige medewerkers van de handafwerking kunnen de meest complexe producties met de hand afwerken.

>
Aanleverspecificaties

Drukbestanden

Aanleverspecificaties voor aanlevering van drukbestanden. Zo ben je zeker van een optimaal drukresultaat.

>