Cacheren.

Geeft cachet.

Cacheren.

Geeft cachet.

Het plakken van drukwerk op karton noemen we cacheren. Het drukwerk krijgt hiermee de dikte en stevigheid die nodig is voor verdere bewerkingen. Met vervolgbewerkingen zoals stansen en rillen kunnen zeer uiteenlopende producten worden gemaakt: van verpakkingen en ringbanden tot aan displays en showkaarten. Cacheren zorgt ervoor dat de mogelijkheden van het drukwerk toenemen en, niet onbelangrijk, het geeft cachet. Dankzij deze grafische bewerking kunnen we drukwerk omtoveren tot prachtige winkeldisplays en verpakkingen, parels van presentatiemappen en briljante stalenboeken.

Meestal wordt drukwerk gebruikt om te cacheren. Maar er zijn vele andere, prachtige materialen beschikbaar om te gebruiken. Wat denk je van een zwarte (kunst)krokodillen print, cognac leerprint of pastelkleurig linnen? In combinatie met een foliedruk in goud, zilver of een blindpreeg kunnen we hiermee oogstrelende verpakkingen, koffers en ringbanden maken.

De verschillende manieren van cacheren staan hieronder beschreven.

Heb je vragen over de mogelijkheden? Stel ze gerust.

Omplakken.

Omplakken is een manier van cacheren. Bij het omplakken wordt het papier óm het karton heen gevouwen en geplakt waardoor de zijkant van het karton niet meer zichtbaar is. Dat is niet alleen veel mooier, maar het zorgt ook voor een veel steviger eindresultaat. En daar houden we bij Moeskops van. Deze techniek wordt onder andere veel gebruikt bij het vervaardigen van ringbanden, stalenboeken en magneetboxen.

Spiegelen.

Als karton is omplakt, kunnen we het vervolgens aan de achterkant met uiterste precisie beplakken met drukwerk. Dit noemen we spiegelen. Het karton is hierdoor helemaal ingesloten en niet meer zichtbaar. Spiegelen maakt het karton sterker zodat het niet meer krom trekt. Deze techniek wordt onder andere veel gebruikt bij het vervaardigen van ringbanden, stalenboeken en magneetboxen.

Tegenplakken.

Met plakken en tegenplakken wordt het karton voorzien van drukwerk aan twee kanten. In tegenstelling tot omplakken zul je hierbij wel het karton aan de zijkant blijven zien. Deze manier van cacheren wordt vaak toegepast als stansen een nabewerking is, zoals bij verzendverpakkingen, displays en showkaarten.

Fasson.

Als een product deels vast moet zitten, of juist deels los, bijvoorbeeld om er iets in te kunnen schuiven of drukken, dan is fasson een veelgebruikte bewerking. Hierbij wordt slechts een deel van het karton belijmd, waardoor de toepassingsmogelijkheden groeien.

Previous slide
Next slide

Gerelateerd.

Nieuws

Alles wat je weten wilt over lijmen

Alles wat je weten wilt over lijmen Bij ons in de fabriek verlopen de meeste verpakkingsbewerkingen volledig geautomatiseerd. Niettemin blijft handmatig werk noodzakelijk voor bepaalde

>