Stansen.

Voor de meest uiteenlopende vormen.

Stansen.

Voor de meest uiteenlopende vormen.

Met stansen wordt door middel van druk een bepaalde vorm uit materiaal zoals grijskarton geperst. De meest uiteenlopende vormen zijn mogelijk. Het mooie van stansen is dat het een ontwerp niet alleen in design, maar ook in functie enorm kan versterken. Van een grijpgat in ordners tot unieke vormen en stanslogo’s in showkaarten, displays en verpakkingen. En wat te denken van ophang-, aanhaak- en insteekmogelijkheden van een stans.

De stansvorm wordt gemaakt aan de hand van een tekening. Je kunt deze aanleveren (als pdf of als .ai), maar wij kunnen het ook voor je maken. Binnen de vorm kunnen behalve de snijlijnen ook rillijnen worden geplaatst. Dan kunnen we in één machinegang zowel stansen als rillen.

Moeskops heeft verschillende stansmachines ter beschikking. Afhankelijk van de oplage en de technische eisen kiezen we voor één van de handdegels of een van de volautomatische vlakstansmachines. Wij verwerken papier, karton én kunststof op de stansmachines.

Pregen.

We kunnen ook pregen. Dit is het aanbrengen van een patroon, logo of tekst dat als reliëf in een product wordt gedrukt. Het reliëf kan zowel naar binnen als naar buiten worden gedrukt. Met deze afwerking valt het product meer op en kun je het beeld zelfs voelen. Het eindproduct krijgt direct een exclusieve uitstraling.

Heb je vragen over de mogelijkheden? Stel ze gerust.

Handdegels.

De bewerkingen die op de Degel uitgevoerd worden zijn stansen, rillen, slitten en pregen met behulp van een stansvorm. Het materiaal wordt per stuk ingelegd en uitgehaald. We hebben vier handdegels ter beschikking, voor klein- tot grootformaat.

Specificaties:

  • Formaat tot maximaal 1200 x 1600 mm

Volautomatische vlakstansmachines.

Ook op de volautomatische stansmachines kunnen we stansen, rillen, slitten en pregen met behulp van een stansvorm. Het materiaal wordt automatisch ingevoerd, gestanst en uitgevoerd. Dit werkt snel en is dus ideaal voor grotere oplages. We hebben drie volautomatische stansmachines ter beschikking.

Specificaties:

  • Formaat minimaal 350 x 400 mm, maximaal 1020 x 1420 mm
  • Materialen: massief karton, minigolfkarton, sulfaatkarton, papier, polypropyleen, folie
  • Materiaaldikte: minimaal 100 grams papier, maximaal 3 mm massief karton

Toepassingen.

Previous slide
Next slide

Gerelateerd.

Nieuws

Alles wat je weten wilt over lijmen

Alles wat je weten wilt over lijmen Bij ons in de fabriek verlopen de meeste verpakkingsbewerkingen volledig geautomatiseerd. Niettemin blijft handmatig werk noodzakelijk voor bepaalde

>