Vlijmscherpe messen

Ingewikkelde contouren worden gestanst, maar rechte lijnen zijn sneller en voordeliger om te snijden: dat kan met een hele stapel tegelijk! Snijden is vaak de start van een productie om het benodigde karton en papier op een efficiënt formaat te maken voor de rest van het proces. Onze snijmachines zijn uitgerust met automatische stapelaars waarmee, na het snijden, het materiaal volautomatisch op pallets wordt gezet.

Snijden

We hebben verschillende snijmachines tot onze beschikking. Allemaal zijn ze computer gestuurd. De meeste machines zijn uitgevoerd met automatische stapelaars. Het afval van de snijmachines wordt door transportbanden ondergronds afgevoerd. De grootste snijmachine kan tot 1.850 mm verwerken: dat is dan ook een hele grote machine.

Boren

Soms moet een product worden voorzien van gaatjes. Bijvoorbeeld om een elastiek te bevestigen of om drukwerk in een ringband te stoppen. Je kunt dat doen door het papier of karton te stansen, maar als de gaatjes klein zijn gaat dat niet goed. Liever boren we dan de gaten in het materiaal waarmee we in één keer een heel pak tegelijk verwerken. Daarvoor gebruiken we een speciale ‘holle boor’. Het weggeboorde karton wordt dan door de boor afgevoerd waardoor een superscherp en -glad gat ontstaat.

Specificaties

  • 4 kops boormachines met een max Ø van 10mm
  • 6 kops boormachine
  • Formaat tot maximaal 50 x 70 cm
Rondhoeken

Rondhoeken zijn niet alleen een detail in afwerking, ze hebben ook vaak een functie. Oorspronkelijk werden hoeken rond gemaakt om ezelsoren te voorkomen en een product mooi te houden. Maar het maakt het product ook sterker. Scherpe hoeken zijn soms ook gevaarlijk, denk aan bepaalde doelgroepen. Daarnaast worden rondhoeken ook vaak gebruikt omdat het gewoonweg beter in een ontwerp past. Moeskops heeft verschillende machines en messen, speciaal voor het rondhoeken. Dankzij dat gereedschap en de kennis van onze specialisten, lopen we de kantjes er niet vanaf, maar rondjes van plezier. Gewoon, omdat we ’t kunnen 🙂

Specificaties

  • Diameters 3-5-9-12-18-25 mm
Rollensnijden

Bekledingsmateriaal, zoals boekbinderslinnen, zit vaak nog op een grote rol. Maar bij bewerkingen zoals lamineren hebben we vellen nodig. Met de rollensnijmachine die we in huis hebben, kunnen rollen verwerkt worden tot plano vellen.

Specificaties

•    tot 1400 mm rolbreedte
•    Max vellen snijden 1050 mm x 1400 mm

Afhoeken

Afhoeken is een voorbewerking om drukwerk te bewerken zodat we het kunnen omplakken zonder het drukwerk over elkaar te plakken.

Toepassingen

Deze bewerkingen worden veel toegepast op:

Snijden

 Snijden is vaak de start van een productie om het benodigde karton en papier op een efficiënt formaat te maken voor de rest van het proces. Onze snijmachines zijn uitgerust met automatische stapelaars waarmee, na het snijden, het materiaal volautomatisch op pallets wordt gezet.

Boren

Bij het boren gebruiken we een speciale ‘holle boor’. Het weggeboorde karton wordt dan door de boor afgevoerd waardoor een superscherp en -glad gat ontstaat.

Rondhoeken

Met rondhoeken kunnen we een hele stapel papier of karton voorzien van ronde hoeken met een diameter van 3-5-9-12-18-25 mm.

Voer een zoekterm in en druk op enter