Stansen creëert kansen

Met stansen wordt door middel van druk een bepaalde vorm uit materiaal zoals grijskarton geperst. De meest uiteenlopende vormen zijn mogelijk. Het mooie van stansen is dat het een ontwerp niet alleen in design, maar ook in functie enorm kan versterken. Van een grijpgat in ordners tot unieke vormen en stanslogo’s in labels, displaysdozen en verpakkingen. En wat te denken van ophang-, aanhaak- en insteekmogelijkheden van een stans.

De stansvorm wordt gemaakt aan de hand van een tekening. Je kunt deze aanleveren (als pdf of als .Ai), maar wij kunnen het ook voor je maken. Binnen de vorm kunnen behalve de snijlijnen ook rillijnen worden geplaatst. Dan kunnen we in één machinegang zowel stansen als rillen.

Moeskops heeft verschillende stansmachines ter beschikking. Afhankelijk van de oplage en de technische eisen kiezen we voor één van de handdegels of een volautomatische stansautomaat. Wij verwerken papier, karton én plastic op de stansmachines.

Pregen
Op de degelpersen kunnen we ook pregen. Dit is het aanbrengen van een patroon, logo of tekst dat als reliëf in een product wordt gedrukt. Het reliëf kan zowel naar binnen als naar buiten worden gedrukt. Met deze afwerking valt het product meer en kun je het beeld zelfs voelen. Het eindproduct krijgt direct een exclusieve uitstraling.

Heeft je vragen? Bel +31 (0)497 38 23 44 of stuur ons een mail.

Handdegels

Maximale formaten: Van 64×88 cm tot 120×160 cm.

Cilinderstansen

Grote oplages: Van 71×102 cm tot 76×108 cm
Kleine oplages: 80×110 cm

Vlakstansautomaat
  • Materiaal van 100grs tot 2mm massief, B-golf: 73×103 cm
  • Materiaal van 80 grs. tot 600. grs, B-golf: 102×142 cm

Voer een zoekterm in en druk op enter